Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

App van de week: Happify

Blij in je brein | donderdag 4 april 2019

Omdat ik af en toe best een doemdenker kan zijn, doe ik mee aan de Positief Denken Challenge voor wat meer positieve vibes in mijn leven. Want daar wordt een mens blij van! 😊 Ik ga kijken of ik mijn happy feelings een beetje kan sturen en daarom test ik deze week de app: Happify! Ook voor Apple-fans.

Doorbreek oude patronen, creëer nieuwe gewoontes

Wat is het?

Happify is een app om je negatieve gedachtes de deur te wijzen. Hoe dan? De app biedt verschillende activiteiten en games aan die jou helpen om je stress te verminderen, negatieve gedachtes te overwinnen en je zelfvertrouwen een boost te geven. Het is een mooie manier om aan de slag te gaan met je mindset.

Wat doet het?

Wetenschappers en experts met jarenlange ervaring op het gebied van (positieve) psychologie hebben meegewerkt aan deze app. Happify brengt jou effectieve tools en leuke brain games om je weer blij te maken. Klinkt goed, toch? Je krijgt ook vragenlijsten over je werk- en privébalans, waardoor je écht moet nadenken over hoe jij je nu voelt.

Werkt het?

Vooral de games doen het voor mij goed. “Uplift” en “Negative Knockout” zijn echt een leuke manier om te werken aan je positieve mindset. Ik word er oprecht vrolijk en blij van!

To download or not to download?

Als je goed bent in Engels, is het zeker goed te doen. Toch een beetje moeite met Engels? Daar hebben we nog wel een leuke tip voor: download dan eerst even DuoLingo. Als ik eerlijk ben, was ik meer op zoek naar een app die mij dagelijks zou voorzien van een gezellige positieve quote, maar dat is dit dus niet. Voor mij is dit net iets te “zwaar”. Dus ik zoek nog even verder naar mijn dagelijkse dosis positiviteit 😊

p.s. Je kunt de app gratis downloaden.

Gebruik jij een app waarvan je vindt dat wij deze moeten testen voor de volgende ‘App van de week?’ Laat het ons weten op InstagramFacebook met #ookgoed!