Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Anja antwoordt: zo wijs je sleur de deur

Blij in je brein | donderdag 28 maart 2019

In “Anja antwoordt” krijg jij antwoord op al je geluksvragen. Anja helpt mensen met haar GELUKS-traject. Want als je gelukkig bent, presteer je nou eenmaal beter. Deze week zoomen we in op de vierde letter: de U van Uitdaging.

Ga jij de uitdaging aan?

Deze week komt Anja met een lijstje. Praktische tips waardoor jouw leven niet in een sleur raakt én je jezelf blijft uitdagen. Want dat zorgt voor meer energie. En dát wil je!

Stel jezelf de volgende vraag: “wat wil ik nou écht?”. Als je dat helder hebt voor jezelf, ga dan aan de slag met:

_Maak nieuwe plannen: boek een keer een vakantie zonder kind. Ben jij een sauna-fan? Ga dan eens alleen naar de sauna.

_Volg een training en leer iets nieuws: volg die leuke webinar waar je al een tijdje over nadacht of leer een nieuwe taal met Duolingo. Succes gegarandeerd!

_Stap uit je comfortzone: bezoek eens een netwerkbijeenkomst en spreek met jezelf af dat je met minstens drie personen een gesprek aangaat.

Spannend?

Soms zijn die dingen hierboven eigenlijk helemaal niet zo leuk. Maar vraag jezelf dan af: vind ik dit écht niet leuk of vind ik het misschien gewoon een beetje spannend? Is het dat laatste, dan moet je die drempel even over en wordt het daarna waarschijnlijk best heel leuk 😊 Uitdaging geaccepteerd!

Dat was de U van Uitdaging. Nieuwsgierig naar de andere letters? Volgende week in “Anja antwoordt” de K van Kracht. Alle GELUKS-blogs nog eens rustig nalezen? Bekijk ze op de pagina van Anja.