Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Anja antwoordt: waarom is geluk niet zo gewoon?

Blij in je brein | donderdag 7 maart 2019

In “Anja antwoordt” krijg jij antwoord op al je geluksvragen. Anja helpt mensen met haar GELUKS-traject. Want je functioneert nou eenmaal beter als je gelukkig bent. Deze week zoomen we in op de eerste letter: de G van Geluk.

Op goed geluk

Geluk kun je leren, schreven we eerder dit jaar. Anja voegt daar nog een belangrijk leerpunt aan toe; geluk is voor iedereen anders. Zo word jij misschien gelukkig van een pure chocolade reep en jouw partner van een zak paprika chips. We zijn allemaal verschillend en ons geluk dus ook. Het ultieme geluk komt van binnenuit. Ga voor jezelf na waar jíj nou echt gelukkig van wordt.

Lijstje ongelukkig

Natuurlijk zijn er dingen in je leven waar je ongelukkig van wordt. Geen vakantie op de planning of misschien het cijfer op de weegschaal? Durf deze te benoemen. Lijstje ongelukkig klaar? Wat moet je doen om het om te draaien? Plannen! Dan kun je ergens naar toe leven. Een plan de campagne om van ongelukkige dingen, gelukkige dingen te maken, dáár word je al gelukkig van. Dus: vrij vragen bij je baas en een gezond boodschappenlijstje samenstellen.

Denk klein

Tevreden zijn met wat je hebt. Die heb je vast al wel vaker voorbij zien komen, misschien omdat het gewoon écht zo is? Het is toch super fijn dat de planten in je huiskamer nog leven, dat je gezellig met je kids aan de eettafel kunt knutselen, dat de zon buiten schijnt, je koffie zo lekker smaakt, er mooie muziek uit de radio komt? Wees dankbaar, positief en maak plezier!

Leef!

Leef je mooiste leven, elke dag weer. Waarom wordt vandaag een mooie dag? Wat wil je deze week bereiken? Schrijf op, noteer! Dan kun je gelijk aan het eind van de dag óf van de week checken of het je is gelukt. Zo ja? Score! Zo nee? OokGoed! maar vraag jezelf dan wel af waarom niet en wat je gaat doen om te zorgen dat het je de volgende keer wel lukt?

Dat was de G van Geluk. Nieuwsgierig naar de andere letters? Volgende week in “Anja antwoordt” de E van Evenwicht.