Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Mijn eerste yogales

Blij in je brein | dinsdag 25 september 2018

Dit is Danielle. Danielle heeft een missie. Zij wil namelijk meer rust en balans aanbrengen in jouw leven, zodat je van hieruit je mooiste, meest ontspannen leven kunt leiden. Haar motto: als ik het kan, kan jij het ook! Daar willen we meer van weten.

Ben je gek geworden?

Zo’n acht jaar geleden ben ik begonnen met yoga. Een vriendinnetje kwam terug uit Nepal en zij was helemaal ondersteboven van yoga en wist zeker dat dit precies was wat ik nodig had. Ik zat toen in een vrij moeilijke periode van mijn leven. Of ik dit meteen zag zitten? Absoluut niet. Ik dacht eerder dat ze gek geworden was. Wat moest ik in vredesnaam in een yogales? Daar ben ik toch veel te nuchter voor. Al met al was het een paar weken later dan toch echt zover. Mijn allereerste yogales. Ik had voor een les poweryoga gekozen. De oefeningen gingen me goed af, alhoewel ik een stuk stijver was dan de rest. Onderhand weet ik, dat dit helemaal niks uitmaakt. Iedereen kan aan yoga doen. Aan het einde van de yogales gebeurde er iets bijzonders, iets waar ik elke dag opnieuw nog zo dankbaar voor ben.

Yoga voor het leven

Ik lag in de savasana, dit is de eindontspanning van een yogales. Er gebeurde zoveel. De energie stroomde door mijn lichaam, alles tintelde en het allerbelangrijkste, ik voelde me intens gelukkig. De tranen stroomden over m’n wangen. Deze keer niet van al het verdriet waar ik in deze periode middenin zat, maar van intens geluk. Ik had dit al een hele tijd niet meer mogen voelen, maar wat was het welkom! Tevens voelde ik dat dit was waar ik naar op zoek was. Dat ik hier iets mee MOEST doen. Dit kon niet anders. Mijn grote passie was geboren of zal ik het mijn roeping noemen? Sindsdien werd yoga steeds belangrijker in mijn leven. Alles leek vanzelf te gaan. Verschillende opleidingen, het openen van een yogastudio, mijn eerste yoga retraite, etc. Het bevestigde alleen maar dat ik me op het juiste pad bevond. Tegenwoordig is yoga een manier van leven voor me geworden. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het is de hele dag bij me, want yoga doe je echt niet alleen maar op je yogamat.

Slow Daan, brother

Yoga heeft mij na een zwaar verlies weer op de been gebracht. Iets waar voor mij geen psycholoog tegenop had gekund. Daarnaast heeft het me zoveel rust gebracht. Waar ik behoorlijk goed kon stressen, ben ik nu echt de kampioen lummelen. Mijn perfectionisme? Verdwenen. Last van m’n rug? Dat ken ik niet meer. Door yoga heb ik mezelf beter leren kennen en leid ik een ontspannen leven dat goed in balans is. Natuurlijk gelden deze positieve effecten niet alleen maar voor mij. Ook jij kunt hier zoveel baat bij hebben. We leven in een maatschappij die zoveel van ons vraagt en ik weet zeker dat yoga en meditatie meer rust en balans in jouw leven kan aanbrengen.

Ik nodig je uit om mee te doen met de ‘in 7 dagen zen’ challenge. Zeven dagen lang, elke dag een handige how-to yoga video, van Daan voor jou. #slowdaan.

Welke yoga-ervaring is jou het meest bijgebleven en wil je met ons delen? Laat het weten op InstagramFacebook met #ookgoed en #blijinjebrein!