Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Vis, de ster van je maaltijd

Wijs met je spijs | maandag 24 september 2018

Je hebt vast wel eens gehoord van het advies om 1x per week vis te eten. Een lekker visje is een bron van vitamines en mineralen en beschermt je tegen hart- en vaatziektes. Komt dit smakelijke hapje nog niet zo vaak op jouw bord terecht? Vandaag start de ‘Bewuste Visweek’, een perfect moment om hier verandering in te brengen. En de bereiding? Geen zorgen! We helpen je op weg met 5 lekkere én makkelijke recepten.

De Bewuste Visweek

We eten steeds meer vis, maar de aanvoer uit de zee is niet oneindig. Er is veel variatie in het aanbod en het MSC- en ASC-keurmerk helpt je om een bewuste en duurzame keuze te maken. Tijdens de Bewuste Visweek, van 24 t/m 30 september, kun je in de winkels ontdekken hoe uitgebreid het visassortiment met deze keurmerken is. Dus gooi je mealplan voor deze week bij het oud papier, neem een pauze van je maaltijdbox en pak deze kans om lekker te variëren en experimenteren met vis.

Japanse zalmburgers met zeewier

Een burger op z’n tijd is top! Ga voor deze variant met zalm. Visje in de keukenmachine, weer in elkaar knutselen tot een burger, even bakken en dan op je broodje. Lekker én gezond!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elise & Nina | Chickslovefood (@chickslovefood) op

Salade Niçoise met gegrilde tonijn

Beetje zwaar getafeld in het weekend? Behoefte aan iets lichts? Ga voor een heerlijke salade met tonijn. Gemengde sla, boontjes, cherrytomaatjes, olijven en een eitje erbij. Afmaken met perfect gegrilde tonijn en een smaakvolle dressing. Mmm…life is good!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pauline – Uitpaulineskeuken.nl (@uitpaulineskeuken) op

Spaanse kokkels

Kim – a.k.a. De Genietende Foodie – noemt het zelf een ‘pannetje geluk’. Deze Spaanse kokkels zijn perfect voor een avondje tapas. Een bordje vol van deze schelpen, op smaak gebracht met wat Spaanse peper, knoflook en peterselie. Glaasje wijn ernaast. Je hoort bijna de Spaanse zee op achtergrond. Buen apetito!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim – De Genietende Foodie (@kimalstede) op

Franse visschotel met dorade

Koken met vis kan zó makkelijk en tegelijk lekker zijn. Dat bewijst deze visschotel met dorade wel. De vis leg je in een ovenschaal, schuif deze met wat olie, citroen en kruiden erbij vervolgens zo de oven in. Even 20 minuutjes geduld en je kunt aan tafel. Ideaal zo’n ovengerecht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renie’s Franse Keuken (@reniesfransekeuken) op

Pasta met garnalen

Etentje op de planning? Pasta maakt (bijna) iedereen blij. Pasta met garnalen, knolselderij en roomsaus is gegarandeerd een succes. De meeste tijd gaat in de bereiding van de knolselderij zitten, deze moet zo’n 2,5 uur in de oven. De pasta kook je zoals je gewend bent, de garnalen hebben alleen wat olie, citroen en kruiden nodig. Alle ingrediënten bij elkaar mixen in de pan en je hebt een super smaakvolle maaltijd op tafel. Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jaimy 🍋Recepten & Travel🌏 (@jaimyskitchen.nl) op

Wat is jouw favoriete visgerecht? Laat het ons weten op InstagramFacebook met #ookgoed #wijsmetjespijs.