Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

App van de week: Sleep as Android

Blij in je brein | Fit in je vel | vrijdag 21 september 2018

Ik ben nog nét niet zo’n snoozaholic als collega Jessica maar ook ík doe mee aan de #yousnoozeyoulose challenge. En heel eerlijk, ik kan wel wat hulp gebruiken. Dus ga ik mijn slaapritme meten. Dé manier om mijn perfecte wakker-word-moment te vinden en mijn snoozegedrag af te leren. Ik ga het testen met de app van de week: Sleep as Android. O, ben jij een Apple fan? Dan is er voor jou Sleep Cycle.

Sleep as Android: Great sleep, Great life

Wat is het?

Een app die je tijdens het slapen in de gaten houdt. De app observeert je slaapgedrag en houdt onder andere bij of je je in een diepe of lichte slaap bevindt. Statistieken slaapverwekkend? Ik dacht het niet! Je slaapstatistieken vertellen je wanneer je het beste kunt gaan slapen én wanneer je weer wakker moet worden. Het juiste slaapritme zorgt voor een hoog energiepijl tijdens de dag.

Wat doet het?

Voordat je gaat slapen open je de app en klik je op het maantje, zo start je de slaapanalyse. Natuurlijk stel je eerst een wektijd in, geen vast tijdstip dit keer maar je kiest een tijdskader. Tussen 06:30 en 07:30 uur word ik gewekt. In deze periode meet de app wanneer ik mij in mijn lichte slaap bevind: hét perfecte moment om gewekt te worden.

Werkt het?

Op de eerste ochtend schrik ik wakker van de wekker die voor mijn gevoel veel te vroeg gaat. Ik druk op de snoozeknop en een half uur later word ik weer gewekt. Joehoe, dat is nog steeds véél te vroeg. Enigszins verward sta ik na twee keer snoozen toch maar op. Ik was even vergeten dat de app mij vertelt hoe laat ik moet opstaan en ik mijn eigen zogenaamde ritme even moet vergeten. Minpuntje: de app slurpt mijn accu leeg en op ochtend twee gaat er als gevolg dus helemaal geen wekker af. Gelukkig werkt mijn biologische klok wél die ochtend. Na een week proberen heb ik mijn oordeel klaar.

To download or not to download?

Not to download. Ik ben er nog niet aan toe om vroeger op te staan dan eigenlijk nodig is. Ja, ik zal er vast meer energie door krijgen en productiever van worden. Maar nee, voor nu blijf ik liever zo lang mogelijk in bed liggen zodat ik nét genoeg tijd heb om mij klaar te maken voor de werkdag.

Welke app moeten we volgens jou testen voor de volgende ‘App van de week’? Laat het ons weten op InstagramFacebook met #ookgoed