Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Help! Verslaafd aan snoozen…

Blij in je brein | Fit in je vel | maandag 17 september 2018

Ik ben Jessica, en ik ben een snoozaholic. Oké, dat is eruit. Ik ben dus verslaafd aan snoozen. Natuurlijk realiseer ik me dat heel veel mensen gek op snoozen zijn. Maar ik kan het soms echt tot het uiterste drijven. Iets in mij kan die snooze-knop niet weerstaan. Soms zo lang – lees: een uur – dat mijn wekker automatisch stopt. Hij geeft het op. Het is daarom de hoogste tijd om iets aan mijn verslaving te doen. Ik ga de ‘You snooze, you lose‘ challenge aan!

Gezocht: stok achter de deur

Na het lezen van de intro denk je waarschijnlijk: ‘werkt dat kind niet?’. Ja zeker wel, best veel eigenlijk. Maar ik zet mijn wekker gewoon héél erg vroeg. Ik bepaal bovendien mijn eigen werktijden, dus een echte stok achter de deur heb ik niet. Manlief? Die zit de helft van de tijd op zee, dus dan heb ik de volledige controle over de wekker. En als ‘ie wel thuis is, dan merkt hij de wekker amper op. Een diepe slaper zullen we maar zeggen.

Snooze-tijd is lose-tijd

Maar waarom wil ik zo graag stoppen met snoozen? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik val in die tien minuten ‘snooze-tijd’ weer in diepe slaap. Althans, zo voelt het. Ik ben sowieso een erg onrustige slaper. In mijn dromen beleef ik de grootste avonturen. Als ik slaap en vervolgens elke tien minuten weer even uit mijn droom gehaald wordt, dan is dat erg vermoeiend. Het helpt me totaal niet bij het ontwaken. Sterker nog, het maakt het alleen maar moeilijker. Bij elke druk op die knop, wordt mijn weerstand om op te staan groter. En als ik dan uiteindelijk toch opsta, dan voel ik me totaal niet uitgerust. Gewoon verloren tijd dus.

Challenge accepted

En nu? Ik ga dus proberen te stoppen met snoozen. Eerst eens een poging om het 7 dagen vol te houden. En hopelijk geeft dat voldoende inspiratie om er helemaal mee te kappen en vanaf dan weer fris en fruitig op te staan. Ga je met mij de uitdaging aan?

Ben jij ook een snoozaholic? Doe mee aan de ‘You snooze, you lose‘ challenge! #ookgoed #fitinjevel #blijinjebrein