Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

App van de week: Imagine Run

Fit in je vel | dinsdag 28 augustus 2018

Onze Niké heeft haar hardloopschoenen achter uit de kast gevist, afgestoft en ook daadwerkelijk aangetrokken. Geen random rondje hardlopen dit keer maar een route aan de hand van de app van de week: Imagine Run.

Imagine Run: zet de wereld in beweging

Wat is het?

Lopen óf rennen, wat jij wilt. Een actieve leefstijl draagt bij aan een gezond hart. Met een gratis app en een wereldwijd loopevent wil Imagine Run samen met de Hartstichting zoveel mogelijk mensen in de wereld in beweging zetten.

Wat doet het?

Drie persoonlijke (hard)looproutes voor je uitzetten. Het maakt niet uit waar ter wereld je bent, het enige wat je hoeft te doen is je GPS aanzetten. Vervolgens geef je aan welke afstand je wilt afleggen en de app laat je drie routes zien die je kunt gaan lopen.  Zo kom je nog eens buiten je gebaande (hardloop)paden. Het handigst aan het hele verhaal is dat je altijd je weg naar huis weet te vinden; het startpunt van je route is ook gelijk het eindpunt. Met navigatie word je langs je route geleid.

Werkt het?

Hardlopen op de navigatie, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Wel bepaal ik normaal gesproken voordat ik de deur uit ren waar ik langs ga, ik kan namelijk totaal niet inschatten hoe ver 5 km nou eigenlijk is. Dus stippel ik altijd een mooie route uit via RunnerMaps. Vervolgens kijk ik er een paar minuten na, onthoud wat landmarks en ga. Maar dát hoeft nu dus allemaal niet. Ik kies één van de drie voorgestelde routes, zet het geluid van mijn telefoon wat harder en loop de deur uit.
Luisteren blijkt moeilijker dan ik dacht, de vrouwenstem die in het Engels uit mijn telefoon klinkt, zorgt ervoor dat ik me erg moet focussen. Persoonlijk word ik er nogal onrustig van, de autist in mij wil toch wel graag weten waar ik heen moet, en dan bedoel ik niet 50 meter voor de afslag. Halverwege de route staat er een brug open en besluit ik een andere weg in te slaan, tja daar ga je… keer terug naar het startpunt.

To download or not to download?

Download! Deze app zorgt er voor dat je eens een ander pad bewandeld en is ook nog eens hartstikke gratis. Persoonlijk navigeer ik liever zelf, dus ga ik voor het onthouden van nieuwe landmarks, zo kom je nog eens ergens.

Welke app moeten we volgens jou testen voor de volgende ‘App van de week’? Laat het ons weten op InstagramFacebook met #ookgoed of zet het hieronder in de reacties!