Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

App van de week: Wunderlist

Blij in je brein | dinsdag 21 augustus 2018

Lijstjes, daar wordt onze Nathalie blij van! Herken jij jezelf ook in deze uitspraak? Takenlijstjes, boodschappenlijstjes en vakantielijstjes. Geen papieren briefjes meer die je kwijt kunt raken, maar een digitale lijst met de app van de week: Wunderlist.

Wunderlist: de meest populaire to-do app?

Wat is het?

Een app om je to-do lijst bij te houden en projecten te organiseren. Privé al handig, maar ideaal voor werk en studie. Je maakt lijstjes met taken aan. Deze taken plan je in en verdeel je binnen de groep. Zo wordt samenwerken een eitje. Herinneringen instellen of een taak wekelijks laten terugkomen is ook zo gepiept. In het ‘Weekoverzicht’ zie je een overzicht van je taken per dag. In de lijst ‘Vandaag’ staan al je taken van die dag, zo word je ook niet afgeleid door andere taken. Dus: afvinken maar!

Wat doet het?

Bij Wunderlist noemen ze het ook wel ‘the ding’. Elke taak die jij afvinkt, beloont je met ‘the ding’. Dit belletje gaat rechtstreeks naar het beloningssysteem in je brein. Je voelt je tevreden door de stof serotonine, die invloed heeft op je humeur. Het afvinken wordt hierdoor leuk en je gaat zonder problemen door naar de volgende taak.

If only this cushion also came with the ‘ding’. 🔔 #officetour #wunderlist #tick

Een bericht dat is gedeeld door @ wunderlist op

Werkt het?

Ik ga gelijk super productief aan de slag. Ik schrap waar ik kan en stel prioriteiten met hulp van het Eisenhower model. Meneer Eisenhower was één van de meest productieve personen ooit. Heeft het haast? Is het belangrijk? Dit zijn vragen die mij helpen bij het efficiënt indelen van m’n to-do lijst. Ideaal toch?

To download or not to download?

Download! Het overzicht houden, taken verdelen en nooit meer iets vergeten. Hoe heerlijk is dat? Ga direct een Wunderlist account aanmaken. You can thank us later! 😉

Welke app moeten we volgens jou testen voor de volgende ‘App van de week’? Laat het ons weten op Instagram, Facebook met #ookgoed of zet het hieronder in de reacties!