Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

5x Vegan chocolade snacks to go

Wijs met je spijs | maandag 4 juni 2018

Plantaardig eten is here to stay. Daarom hebben wij de lekkerste vegan to go recepten voor je gezocht. Mét chocolade. Want door chocolade verbetert je bloedsomloop, wordt je cholesterol lager en word je helemaal relaxt. Gooi jouw baksel in de oven en deel met ons jouw vegan bakkunsten met #OokGoed!

Vegan chocoladerepen met tahin

Deze chocoladerepen van Lisa Goes Vegan zijn echte boosters voor onderweg! En ook nog eens helemaal veganistisch met zoete dadels, een flinke schep notenpasta, kokosolie, tahin, hennepzaadjes én natuurlijk pure chocolade. De hennepzaden zitten vol eiwitten, omega vetzuren, vitaminen en mineralen. Door de milde, nootachtige smaak zijn deze kleine power seeds perfect als topping op een salade, smoothie en natuurlijk in je favoriete vegan tahin chocoladerepen!

Koffiemuffins met havermeel en citroen

Kickstart jouw week met deze overheerlijke koffiemuffins. Dit reisvriendelijke en voedzame ontbijtje of tussendoortje gooi je makkelijk in je tas en kun je heerlijk opknabbelen op het werk. Pluspunt: zelfs na een paar dagen zijn deze cafeïneknallers nog steeds lekker smeuïg! Natuurlijk heeft niemand minder dan Rens Kroes hét recept hiervoor. Denk aan onder andere frisse citroensap, kaneelpoeder, havermeel, rauwe cacao en veel espresso.

Chocoladedonuts met kaneel en appelmoes

Suikerbommen met ontzettend veel vet. Dat hoeft niet! Deze donuts van #Fitgirlcode kun je zonder schuldgevoel naar binnen schuiven. En wauw, dat zien ze er ontzettend lekker uit! Wat heb je onder andere nodig? Volkoren speltmeel, kaneel, nootmuskaat, zoete appelmoes, plantaardige amandelmelk en gebroken lijnzaad. Kies voor verschillende toppings die jij lekker vindt. Ga bijvoorbeeld voor gesmolten veganistische chocolade, geroosterde amandelschaafsel, pindakaas of geraspte kokos.

Vegan Twix

Hou op met me. Een gezonde variant van die lekkere knapperige met zoete karamel en chocolade overgoten koekjes? En ook nog eens helemaal vegan. Scheur je schort uit de kast, want dit moét je proeven! Lisa goes Vegan geeft je het recept. Er zit onder andere zoete aardappel en cashewnoten in, maar ook kokosmeel, zoete dadels, havervlokken en natuurlijk heel veel pure chocolade. Ideaal als standaard verantwoorde snack in je tas.

Glutenvrije chocoladebrownies

Vegan chocoladebrownies die ook nog eens glutenvrij en zonder suiker zijn. Stevig van buiten en heel erg smeuïg van binnen. Het lastigste van dit Healthinut-recept? Eerst de brownies laten afkoelen voordat je naar binnen propt! Je hebt onder andere nodig: dadels, amandelmeel, cacaopoeder, boekweetmeel, chiazaad en chocolate chip chunks.

Vegan granolarepen met banaan en krokante noten

Liever geen chocolade? Ga dan voor deze crunchy granolarepen met onder andere een heerlijk zoete banaan, havermout, lijnzaad, krokante walnoten, pijnboompitten en kaneel. Jaimy’s Kitchen maakt deze lekkere tussendoortjes helemaal af met notenboter of dadelstroop. Ook handig: je kunt deze vegan granolarepen in porties bewaren in de vriezen. Even ’s ochtends eruit halen en opeten maar!

MUESLI REPEN 💖 Zelfgemaakt zijn ze natuurlijk het lekkerst! Zeker wanneer er nootjes doorheen zitten en notenpasta er óverheen. Ik maak dit altijd in een grotere hoeveelheid en vries ze vervolgens in. Helaas is deze portie al op, wat zal ik hierna maken🤷🏼‍♀️ tips? 😀En wil jij deze maken? Dan is het recept in de link in mijn bio te vinden! Veel liefs en fijne dinsdag! • • • https://jaimyskitchen.nl/recept-zelfgemaakte-vegan-granola-bars/ #jaimyskitchen #zelfgemaakt #mueslibars #mueslirepen #granola #granolabar #notenpasta #tussendoortje #gezondtussendoortje #gezondesnack #lekkereten #snoepen #gezondeten #gezondontbijt #ontbijtinspiratie #gezondsnoepen #lekker #bakken #bakdag #veganfoodshare #plantaardig

Een bericht gedeeld door Jaimy💕FoodBlog👩🏼‍🍳Reisliefde🌏 (@jaimyskitchen.nl) op

 

Deel jouw veganistische baksels met ons! Laat het ons weten op Instagram, Facebook met #OokGoed of zet het hieronder in de reacties!