Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Verover de koude douche met deze tactieken

Fit in je vel | vrijdag 1 juni 2018

Vorige week heb ik elke dag een koude douche genomen. En daar ben ik best trots op. Met deze tactieken verover ik de koude douche! Deel jouw koude douche-techniek met ons via Instagram of Facebook!

Tactiek 1: Het kinderliedje

Als kleine leergierige welp leerde ik op de basisschool mijn eerste favoriete kinderliedje. Al bleek de combinatie tussen zingen en de bijbehorende bewegingen toch knap lastig voor een 5-jarige dondersteen. Daarom oefende ik thuis eindeloos, dag-in-dag-uit totdat mijn ouders er helemaal knettergek van werden. Jazeker, ik heb het over het bekende: hoofd-schouders-knie-en-teen-knie-en-teen. Vorige week kwam ik erachter als je dit kinderliedje omdraait, je echt dé perfecte tactiek hebt voor koud douchen! Eerst je tenen en vervolgens je knie. Overleefd? Ga dan voor dezelfde stappen met je andere been. Vervolgens je ene schouder en dan de andere. En natuurlijk als laatste je hoofd!

Tactiek 2: De sprint

Deze tactiek is simpel en supersnel. Eentje van het type ‘snel de pleister eraf trekken’. Hoppa niet zeuren maar gewoon gaan. De sprint. Vooral in het begin van het koud douchen vond ik deze tactiek ideaal. Zet de douche op een koude straal. Spreek jezelf moed in en spring eronder. Ga er direct weer onder vandaan en herhaal een paar keer. Lekker spetter spieter spater in het ijskoude water! Voor je het weet ben je lekker afgekoeld en klaar voor de dag!

Tactiek 3: Eitje laten schrikken

Ik raad deze tactiek zeker niet aan voor beginners! Spoiler: jij bent het eitje dat heel hard gaat schrikken. Of juist niet, als je al een beetje aan de koude douche bent gewend. Wat doe je? Ga lekker onder de warme douche staan. Draai zo aan het eind van je douchebeurt ineens de warme kraan uit. BAM! Alsof iemand een ice bucket over je hoofd gooit. Ik heb deze gisteren geprobeerd en wat ik erover kan zeggen: het werkt. Ben jij echt een die hard? Dan kun je ook gewoon direct onder een koude douche staan en heb je al deze tactieken helemaal niet nodig!

Energiek en fris

Ik ben een week verder met elke dag koud douchen. Ik begin wel te begrijpen waarom veel mensen er zo enthousiast over zijn. Steeds meer waardeer ik die koude douche. Ik voel mij ook echt energieker als ik mijn douchebeurt eindig met een koude bak water. Afgelopen weekend ben ik het trouwens wel een keer vergeten en voelde mij daarna als een slappe theedoek. Niets aan. Zou het dan toch écht gebeuren dat ik van hardnekkige koukleum verander in een fanatieke ‘koude doucher’?

Welke koude douche-techniek gebruik jij? Laat het ons weten op Instagram, Facebook met #ookgoed of zet het hieronder in de reacties!