Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Ga vega met deze 5 recepten!

Wijs met je spijs | dinsdag 6 maart 2018

Elke dag vlees eten is namelijk écht niet meer van deze tijd. Door een kleine moeite, zeg één meatless day per week, heb je een enorm positief effect op mens, dier en milieu. Deze week is het de nationale week zonder vlees. Speciaal hiervoor hebben wij voor iedere werkdag een lekkere vega hap!

Maandag: blueberry breakfast

Perfect na een pittige work-out of heerlijk als powerontbijt! Deze supermakkelijke blueberry cheesecake smoothiebowl van Lisa Goes Vegan is heerlijk romig, vol van smaak en vult als een tierelier door de knapperige cashewnoten. Ga voor een heerlijke topping van granaatappelpitjes, granola, frisse vruchten of pimp je smoothiebowl helemaal naar je eigen idee!

Dinsdag: oesterzwamgyros met pita’s

Cilla van Squatcilla is al sinds haar twaalfde vegetariër en steekt je binnen no-time aan met haar plant based lifestyle! Deze gyros van heerlijk gemarineerde oesterzwammen met tomaat, komkommer, crunchy kikkererwten en homemade knoflooksaus is fantastisch! En ook nog eens ontzettend voedzaam, makkelijk te maken en veganistisch! Ook haalbaar als je een die hard meatlover bent.

Woensdag: Munt-granaatappelsalade

De perfecte lunch voor naar je werk, studie of een dagje weg. Deze munt-granaatappelsalade zit bomvol antioxidanten, vitaminen en is easy to make! Wat zit er in? Nou, natuurlijk munt en granaatappel, maar ook gebrande amandelen, rauwe cashewnoten, gierst en een beetje knoflook. Lekker in een afgesloten pot of gewoon plastic saladebakje! Omnomnom, Rens Kroes you did it again!

Donderdag: Paarse stamppot met gekarameliseerde ui

Paarse wat? Stampot ja. Deze heerlijke stamppot van paarse zoete aardappelen is een echte winterdish. De Hippe Vegetariër maakt deze overheerlijke vega pot met onder andere rode uien, plantaardige melk en knapperige bleekselderij. Geen fan van paars eten? Ga dan voor de normale zoete aardappel of de oer-Hollandse piepers! #weloveit

Vrijdag: Sweet brownie swirl

Rens, my girl! Dit toetje is letterlijk de kers op de chocoladetaart! Met een vleugje munt is deze sweet brownie swirl perfect en supergezond om het weekend mee te beginnen. Ingrediënten als zoete dadels, heerlijke amandelmelk, appelmoes, kokosolie en cacao laten je direct watertanden. Yum!

Recept gemaakt? Laat ons weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #ookgoed!