Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Hoelahoepen is teamwork

Fit in je vel | dinsdag 2 januari 2018

De Bodyhoop meenemen naar het werk was mijn beste idee ever. Leren van elkaar is immers veel leuker dan afkijken van een video. Wat blijkt, ik heb collega’s met hoelahoep-talent. Soepel in de heupen, de swing snel te pakken. Ja, óók de mannen! Ok, sommige dan. Zo oefent mijn manager in zijn kantoor, met het licht uit, want niemand mag hem zien. Collega’s die – overigens met het licht aan  – een eerste poging wagen moedig ik aan, natuurtalentcollega’s vraag ik om tips.

Omstootgevaar

Ik leer dat je heus niet de hele werkvloer nodig hebt om te hoelahoepen en je al helemaal niet heftig hoeft rond te draaien met je complete lichaam. Dat scheelt, want die vreemde moves zagen er wel een beetje gek uit. Gewoon steady gaan staan met je benen een beetje gespreid, je rechtervoet iets meer naar voren plaatsen dan je linker en klaar ben je! Fijn, zo is je kop koffie, het beeldscherm én jouw favoriete collega compleet veilig. Geen (om)stootgevaar.

Uitgeputte verslaafde

Ik merk dat het me steeds makkelijker af gaat. Waar ik eerder nog compleet uitgeput raakte van 1 minuut hoepen hou ik het nu al vijf minuten vol. Ja, hier ben ik best wel trots op. Het werkt ook verslavend. Ik wil mijn eigen minirecords steeds weer verbreken, dus die 5 minuten grens over. Voor de enthousiaste aanmoedigingen van mijn collega’s ben ik dankbaar. Zo krijg ik het wel voor elkaar!

Next level

Nu schijnt het zo te zijn dat je al hoelahoepend ook nog allerlei oefeningen kunt doen. Dat meen je! Het kan dus nog heftiger. Pff… jeetje, heb je weer die hoelahoep-moed die mij in de heupen zakt. Next level hoelahoepen bestaat uit rondjes draaien, squats maken en zelfs jumping jacks. Je weet wel, die Danny zonder hoepel uitvoert. Ik ga maar eens oefenen. In de video kun je zien hoe dat er op professioneel vlak uitziet.

Ook zo’n leuke bodyhoop bemachtigen?

Dat kan! Ben je verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar? Dan kun je het bodyhoop kickstartpakket (mét korting!) scoren via het spaarpuntenprogramma Fan van Fit.