Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Hoelahoepen doe je zó!

Fit in je vel | maandag 18 december 2017

Hoelahoepen dus. Met de bodyhoop. Maar liefst 1,8 kilo schoon aan de haak. Ik kan je vertellen dat is écht wel zwaar. Oh, en groot dat ‘ie is!

Zoek dekking

Heel enthousiast klik ik de bodyhoop in de woonkamer gemakkelijk in elkaar. Ik word vanaf de bank met argus ogen aangekeken. Nou en! Dit is leuk, ik ga er voor! Na drie keer draaien wordt er vanaf de bank ingegrepen. Levensgevaarlijk, nou ja, ík ben niet in gevaar maar mijn meubels wel. Die bodyhoop komt nét iets te dicht bij de glazen buffetkast. Hmm… Jammer. De woonkamer is vanaf nu verboden terrein. De tuin is ook te klein, de straat te koud. Ok heel eerlijk, niet alleen koud, hoelahoepen op straat; dat durf ik gewoon niet.

Meerjarenplan

Ik krijg mijn eerste bodyhoop mail, mét een video. Ik ben benieuwd! Hier werk ik dus naartoe. Ok, jeetje! Pff… deze chick is een hoelahoep master! Heel eerlijk, de hoelahoep-moed zakt mij in de heupen, eh schoenen. Dit gaat mij never nooit niet lukken. Ik mag blij zijn als ik dat ding überhaupt rond kan zwaaien, terwijl ik toch best wel brede heupen heb. Blijft zo’n hoepel daar niet gewoon makkelijk op liggen?

Work in progress

De woonkamer is dus exit en groter wonen zit er op korte termijn niet in. Dus ik besluit de bodyhoop mee te nemen naar het werk. Zo kunnen al mijn collega’s ook lekker mee gaan hoelahoepen. Sta ik in ieder geval niet in mijn eentje voor joker én wat extra vitaliteit op de werkvloer is nooit weg. Inmiddels heb ik al aardig wat collega’s in beweging gekregen. We zijn nog niet allemaal even soepel, work in progress zullen we maar zeggen.

Ook zo’n leuke bodyhoop bemachtigen?

Dat kan! Ben je verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar? Dan kun je het bodyhoop kickstartpakket (mét korting!) scoren via het spaarpuntenprogramma Fan van Fit.