Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

GEZOCHT: nieuwe offline vrienden

Blij in je brein | vrijdag 24 november 2017

Vrienden maken was toen je kind was heel eenvoudig. Een simpele ‘Wil je mijn vriend zijn?’, was voldoende. Daarop kreeg je een duidelijke ‘Ja’ of ‘Nee’. Wist je gelijk waar je aan toe was. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het blijkt om vriendschappen te sluiten. René Appeldoorn en Danny Fransen besloten dat dit makkelijker kon en startten de website metjepartner.nl.

Social to be asocial

Just to be clear, de site is bedoeld om als stel nieuwe vrienden te maken zonder dat je swingt of je partner uitruilt. In ons steeds drukkere leven is het confronterend dat we weinig of zelfs geen ruimte hebben voor vrienden. Al laten we dat vaak niet blijken. Het laatste wat je wilt is ‘sociaal onvaardig’ zijn. Brrr, idee alleen al. Dus compenseren we dit door online héél vaardig te zijn. We Instagrammen en Facebooken erop los met onze ‘vrienden’ om in het weekend toch weer alleen op de bank te belanden. Balen.

Wil jij mijn vriend zijn?

Op ‘Met Je Partner’ kom je in contact met andere stellen en singles om samen een terrasje te pakken, een leuke workshop te volgen of een ontspannende strandwandeling te maken. Heel eenvoudig. Schrijf je in en doe mee aan een activiteit. Toch best een beetje spannend. Maar eenmaal bij elkaar is het ijs zo gebroken, want iedereen zit in hetzelfde schuitje. Voor je het weet heb je een vriendschap gesloten. Het enige wat jij moet doen is over je (voordeur)drempel durven te stappen.

Kom zelf in actie!

Tsja, het blijft toch bijzonder. Online knipperen we niet twee keer om een vriend toe te voegen, terwijl we het ontzettend spannend vinden om mensen in real life te ontmoeten. Het initiatief ‘Met Je Partner’ vindt een mooie balans in online starten en offline verdergaan. Misschien moet ik zelf de stoute schoenen ook aantrekken en dit uitproberen. Eens via WhatsApp of Facebook Messenger die leuke ex-collega of oud-klasgenoot vragen om bij te kletsen in een gezellige koffiebar.