Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Teambonussen om ziekteverzuim te verlagen: OokGoed!?

Blij in je brein | zaterdag 22 april 2017

De Volkskrant meldde gisteren in dit artikel dat werknemers bij Amazon.com in Duitsland een bonus krijgen als ze zich niet ziek melden. Dat is niks nieuws, maar Amazon heeft iets toegevoegd aan dit systeem: peer pressure. De hoogte van je bonus hangt af van het verzuim van je directe collega’s. Als een maand lang niemand in een team zich ziek meldt krijgt je team de status ‘goud’ en vangt iedereen 10% bonus. De bedoeling is dus dat mensen zich niet ziek melden om hun collega’s niet te benadelen.

We zijn benieuwd naar jullie mening. Vinden jullie het OokGoed! om op deze manier het verzuim te verlagen? Of moeten mensen zonder deze groepsdruk kunnen beslissen of het OokGoed! is om je ziek te melden? Graag jullie reacties!