Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Ode aan de wandelschoen: Walk of Fame

Fit in je vel | vrijdag 21 april 2017

Als ik ga wandelen ben ik meestal zo’n drie kwartier tot een uur onderweg. Hoewel ik dat bestempel als een aardige wandeling, heb ik voor veel hetere vuren gestaan. Onlangs zijn manlief en ik vijf weken naar Amerika geweest. We zijn begonnen in New York en hebben daar vijf wandelingen gemaakt in vijf verschillende wijken in Manhattan. Nu kijk je in New York natuurlijk je ogen uit en heb je niet eens door hoe lang je al aan de wandel bent tot je voeten beginnen te protesteren. De wandelingen waren tussen de tien en de vijftien (!) kilometer, maar hier draaiden wij onze snelle sneakers niet voor om.

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar Los Angeles waar we de camper hebben opgepikt. Met de camper hebben we de befaamde Highway 1 genomen en zijn we via LA naar San Francisco gereden. De meest noemenswaardige wandeling in LA was voor ons de Hollywood Walk of Fame. In San Francisco hebben we ook gelopen. Maar met al die heuvels ben je wel blij als je af en toe even op de tram kunt springen. Het echte “hiken” (wat overigens gewoon een stoer woord voor wandelen is) hebben we gedaan in de national parks. Daar wordt met bordjes aangegeven welke paden je kunt volgen en als je geluk hebt wordt ook het aantal kilometers of miles aangegeven. Hier hebben we bergen beklommen, op rotsen geklauterd en rivieren getrotseerd. Ook hier was tien kilometer eerder regel dan uitzondering. Als doorgewinterde wandelaar (dus niet) dacht ik dit allemaal wel even op mijn Allstars te kunnen doen. Dit hebben mijn voeten mij dus niet in dank afgenomen. Notitie voor mezelf: volgende keer échte wandelschoenen mee.

Nog zo’n bijzondere plek: Death Valley. Daar zal je niet de eerste zijn die na een hike nooit meer terug worden gezien. Regelmatig kom je borden tegen met waarschuwingen en verhalen van mensen die verdwaalden en twaalf jaar later werden teruggevonden. De temperatuur op onze volgende bestemming Las Vegas was van het kaliber pootjebaden met een gin-tonic in de hand dus de enige wandeling die we daar hebben gemaakt was naar het beroemde Welcome to Las Vegas bord. Ook goed!

Nog een uitdaging in the States is het in tact houden van een gezonde levensstijl. Om de zoveel kilometer tuften we in ons campertje langs gigantische malls waar McDonalds, KFC, Dunkin’Donuts en Subway onder één dak te vinden waren. Voor ieder wat wils. Toch maar goed dat we zoveel kilometers te voet hebben afgelegd.