Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Niké zoekt zen: namasté

Blij in je brein | woensdag 19 april 2017

Ik ben overtuigd. En dat door mijn fysiotherapeut. Helaas kom ik daar regelmatig vanwege mijn nek en schouders die vaak vast zitten. Vooral veroorzaakt door overmatig bureaugebruik. Zitten schijnt het nieuwe roken te zijn, lees: slecht voor je lichaam. Hoe toevallig, yoga is uitermate geschikt om mijn kantoorbody weer in beweging en soepel te krijgen. Nou meneer de fysiotherapeut: dat ga ik doen!

Belangrijk is – zo spreek ik mijzelf streng toe – om zo min mogelijk ‘ik ga niet, want’ momenten te creëren. Ik ga niet, want het regent, het is ver fietsen, ik zit zo lekker op de bank, ik heb geen zin om mij om te kleden en zo kan ik nog wel even doorpiepen. Hoe doe je dat? Ik zoek een yogastudio dichtbij mij in de buurt. Ik heb geluk die is er. Zelfs op loopafstand. Fijn! Als het regent pak ik een paraplu. Zodra ik thuis kom uit mijn werk hijs ik me gelijk in mijn yogaoutfit. Niet eerst op de bank gaan zitten en er vervolgens niet meer vanaf willen komen. Boven op de slaapkamer is het immers veel te koud om je om te kleden, en onder mijn fleecedekentje zit ik lekker warm.

Nog een belangrijke reden om wél te gaan, samen met een vriendin. Want elkaar laten zitten, dat doe je natuurlijk niet. De bekende stok achter de mindful-deur. Je kunt altijd nog besluiten samen niet te gaan, maar dat zit er bij deze yogastudio ook niet in. Je moet je namelijk inschrijven voor de les en als je je niet 24 uur voorafgaand aan de les uitschrijft, moet je gewoon betalen. Dat gebeurt mij niet, daarvoor ben ik veel te zuinig.

Die yogastudio in de buurt dus; The Sweat Series. Het eerste wat ik op de website zie is; start to sweat here. Klinkt goed, dat betekent dat je hard moet werken. Daar hou ik van, sporten is geen kletsuurtje. Maar dat zweten wordt ook op een andere manier gestimuleerd. Het is namelijk hot yoga. Yoga bij een temperatuur van 38 graden. Wow! En waar is dat precies goed voor? Is dat überhaupt legaal? Volgens de website haal je door de warmte meer uit je lichaam dan ooit tevoren. Klinkt veelbelovend. De perfecte combi van kracht, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen. In gedachte lig ik al op de mat.

Maar het allerbeste nieuws op de website is toch wel dat ik én niet ervaren hoef te zijn én niet lenig. Check! Dat ben ik allebei niet. Ik begin er best wel een beetje zin in te krijgen en boek een proefles. Namasté.