Van medewerkers van De Friesland
voor iedereen

Een helpende hand

Blij in je brein | dinsdag 21 maart 2017

We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Soms met dagelijkse, praktische dingen. Een paar klusjes in huis, een avondje oppas.  En soms wat langduriger, bijvoorbeeld als je zelf je boodschappen niet meer kunt doen. Je kunt natuurlijk een klusjesman laten komen, of er is wel een buurmeisje dat op wil passen. Maar soms zit dat er even niet in. Terwijl er genoeg mensen zijn die kunnen en willen helpen. Maar hoe vind je die?

Er zijn al veel initiatieven op dit gebied, sommige meer of minder succesvol. Een van de bekendste is WeHelpen, waar je online hulp kunt vragen én vinden. Daar zijn we even in gedoken!

WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en aanbieden van hulp, met landelijk zo’n 33.000 gebruikers. De ambitie van WeHelpen is dat we een maatschappij worden waarin ‘elkaar helpen’ vanzelfsprekend is. Iemand helpen geeft een goed gevoel en heeft een positief effect op de gezondheid. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Neem dan eens een kijkje op www.wehelpen.nl.

We zijn benieuwd naar jullie wensen en ervaringen. Wat zou je zelf willen vragen of aanbieden qua hulp via een platform als WeHelpen? Heb je ervaringen of ideeën? Deel ze hieronder met ons!